Charita v Písku hledá dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku

Ve dnech 1. - 15. ledna se celorepublikově uskuteční již 17. ročník Tříkrálové sbírky. Oblastní charita Písek hledá dobrovolníky, kteří by s koledováním na Písecku pomohli.

Každoroční konání Tříkrálové sbírky se stalo již tradicí a nejinak tomu bude i začátkem ledna 2017. V rozmezí 1. až 15. ledna můžete po celé ČR potkat tříkrálové koledníčky. V přestrojení za tři bájné mudrce, Kašpara, Melichara a Baltazara, budou v návaznosti na starou lidovou tradici koledovat, někde dům od domu, jinde v ulicích, záleží na místních zvyklostech. Za koledu jim lidé mohou do zapečetěných kasiček vhodit finanční příspěvek, který půjde na dobrou věc.

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jiným potřebným skupinám lidí a to především v regionech, kde se sbírka koná.

Více informací o Tříkrálové sbírce najdete na oficiálních webových stránkách http://www.trikralovasbirka.cz/.

Každoroční úspěch této akce je výsledkem píle velkého množství dobrovolníku, kteří se sbírkou pomáhají, a bez kterých by se sbírka vůbec nemohla uskutečnit. Chtěli byste se také zapojit a s Tříkrálovou sbírkou nám pomoci? Neváhejte nás kontaktovat. Hledáme malé koledníčky, ale i rodiče a ostatní dospělé, kteří by jako vedoucí skupinek doprovázeli tříkrálové koledníčky.

Jak nás můžete kontaktovat?

Osobně na adrese: Oblastní charita Písek, Bakaláře 43, 397 01 Písek

Kontaktní osoba: Bc. Lucie Bastlová

Telefonicky: 382 212 998, 731 598 977

E-mailem: ochpisek@seznam.cz

Těšíme se na spolupráci !!!