Slavnosti Letnice 2018

2. 6. 2018 proběhly Slavnosti Letnice 2018 v Písku v Palackého sadech. Akci podpořilo neuvěřitelných 270 účinkujících.

Jelikož v loňském roce měly „Slavnosti Letnice 2017“ velký úspěch, uspořádala v letošním roce Oblastní charita Písek 2. ročník „Slavnosti Letnice 2018“. Co je důvodem našeho setkání? Především obnovení tradice oslav liturgického svátku a současně přiblížení činnosti naší charity.

Je všeobecně známo, že tanec a zpěv posiluje a upevňuje mezilidské vztahy. Tomuto tématu je v současné době věnována velká pozornost, pojí se s obřady, slavnostmi a příjemnými okamžiky, zároveň pomáhá navodit příjemnou atmosféru, dobrou náladu a veselí. Proto jsme oslovili celou řadu tanečních souboru, jenž na akci vystoupili bez nároku na honorář. Celkově vystoupilo přibližně 270 účinkujích.

Úvodní slovo patřilo ředitelce Daně Vejšické, která přednesla slavnostní projev, poté již následoval odpolední program, kterým provázela Magda Nováčková. Slavnosti zahájil folklórní soubor Písečan a Písečánek pod vedením Milana Malého, Josefa Handrejcha, Martina Chmelíka, Milušky Sloupové s hudebním doprovodem kapely Parkánek při písecké ZUŠ pod vedením Františka Staňka. Následovaly stálice skvělých souborů jižních Čech: Taneční centrum Z.I.P. Klárky Humpálové, Taneční klub Čížová Jitky Dupalové, Flash dance Labuť Marty Kotrbové, AC Sole Jarky Benešové, Duo Ignis Marinis Dominiky Váňově a Štěpánky Seidlové, O.S.Orin Libuše Holečkové, Orient Dance Strakonice Aleny Kloudové, Babský sbor Horní Poříčí Marcely Chocholové, Mažoretky Písek Andrei Žákové, Abeceda – centrum volného času při Husově škole Písek, Heligonkáři Václava Taliána, Rozálie Ivany Bambáskové. Všechny soubory dokázaly, že pokud se adekvátně spojí hudba a tanec, otevře se průchod ke vzniku něčeho opravdu překrásného a dokáže to v nás zachovat zážitek na celý život. Zároveň z každého vystoupení sálalo zapálení podpořit dobrou věc – vytvoření bezbariérových prostor domácí péče. Na akci zahrála také kapela Kaplan’s Friends blues band Tábor.

Zároveň nechyběl doprovodný program v podobě Výcvikového a canisterapeutického sdružení Hafík, tvůrčích dílen a dalších. Kolem 18 hodiny byla vyhlášena tombola, která byla zavedena nově. Zúčastnění mohli vyhrát zájezd do rakouských Alp, plavbu luxusní jachtou, vázu, menu pro dvě osoby, masáže, vstupenky do divadla a na koncert, dorty a kosmetiku Avon.

Akce byla podporována Městem Písek, dále ji podpořil: Interplex Precision Engineering Písek, Reklama Čuřín Písek, Eaflex - CZ s. r. o., Vebra České Budějovice, SOŠ a SOU Písek, Stáje Štětice, Grafologie Kulhavá, Gastro § services s. r. o., Pivovar Protivín a. s., Tesco Písek, Pajdora Tomáš Kulhavý, společnost Tchibo, společnost Billa, Dekos R s. r. o. Říčany u Prahy, Indická restaurace Písek, Salon Bel Mondo Písek, Zahradnictví Čapek § HNN Písek, společnost Avon, Vinařství Červinka Horní Věstonice, Kavárna Až na půdu Písek, Litobal s. r. o. Moravské Budějovice, Centrum kultury Písek, Prácheňské muzeum Písek, Městské služby Písek.

Oblastní charita Písek děkuje všem, kteří akci podpořili, nebo jen tak přišli a strávili s námi krásné odpoledne a zároveň poznali nás, zaměstnance Oblastní charity Písek. Byli jsme rádi, že jsme se Vám mohli tímto prostřednictvím přiblížit, otevřít a být Vaší součástí. Doufáme, že se nám uvedené alespoň trochu povedlo.

Za Oblastní charitu Písek Bc. Martina Zachatová, DiS., sociální pracovnice

34726145_1296487420483522_725639741181001728_n34181933_1293744320757832_2883827109107597312_n34268552_1293763540755910_1326811411728302080_n