Tříkrálová sbírka 2017 - Písecko

V první polovině ledna proběhla na Písecku, stejně jako po celé ČR, Tříkrálová sbírka. Se sbírkou nám letos pomáhalo více než 70 koledníků, díky kterým se Oblastní charitě Písek povedla vykoledovat rekordní částka 91.993,- Kč. DĚKUJEME!

Na začátku ledna 2017 se na Písecku, stejně jako po celé republice, uskutečnil již 17. ročník Tříkrálové sbírky. Do koledování na Písecku se i přes nepřízeň počasí letos zapojilo více než 70 koledníků. V Písku se jako obvykle účastnily děti z náboženství, skauti, děti ze ZŠ Svobodná a zaměstnanci naší Charity.

Kromě Písku se koledovalo v Protivíně, Heřmani, Záhoří, Sudoměři, Čimelicích, MiroticíchRadobytcích. Celkem se v Písku a okolí vykoledovala rekordní částka 91.993,- Kč, což je o 7.356,- Kč více než v loňském roce. Písek jako obvykle obsadil první místo s částkou 35.935,- Kč. Za ním následuje město Protivín se svým výtěžkem 26.968,- Kč a na třetím místě je díky štědrým dárcům a šikovným koledníkům obec Záhoří s výtěžkem 16.049.- Kč.

Finanční částka, kterou Oblastní charita Písek získá díky Tříkrálové sbírce 2017, bude použita na zajištění provozu charitního Střediska pomoci určeného osobám v tíživé životní situaci. Část výtěžku putuje každoročně na humanitární pomoc do zahraničí.

Děkujeme všem koledníkům za jejich účast, trpělivost a píli při sbírce a samozřejmě největší dík patří všem štědrým dárcům, kteří svým příspěvkem rozzářili oči koledníků a díky kterým můžeme i nadále pomáhat lidem, kteří to nejvíce potřebují.

Za Oblastní charitu Písek Bc. Lucie Bastlová