Třetí přátelské setkání občanů městské části Portyč

Zveme Vás na třetí sousedské setkání občanů městské části Portyč, které se uskuteční dne 13. 12. 2019 od 16 do 18 hodin v zasedací místnosti Českého červeného kříže 454/11, Písek. Více informací podá pan Tomáš Hajný - tel. 603 318 734.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Školení psychosociální péče o nevyléčitelně nemocné

Dne 27. 2. 2019 proběhlo školení pro zaměstnance Oblastní charity Písek na téma "PSYCHOSOCIÁLNÍ PÉČE O NEVYLÉČITELNĚ NEMOCNÉ, JEJICH BLÍZKÉ A POZŮSTALÉ." Akreditovaný kurz vedla Bc. Magda Kümmelová - odborný poradce pro terminálně nemocné pacienty, jejich blízké a pro pozůstalé, z jihočeského centra pomoci Modrá pomněnka.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Poděkování Nemocnici Písek, a. s.

Ředitelka Oblastní charity Písek, Dana Vejšická děkuje Nemocnici Písek, a. s. za darování polohovacího lůžka. Díky lůžku můžeme zajistit klientovi vyšší životní standard a kvalitnější péči.

Děkujeme.

Tým Charitní pečovatelské služby Písek dává klientům maximální péči

Pomoc seniorovi

Současný svět mi někdy přijde uspěchaný a neosobní, ale i v této době se najdou lidé, kteří rádi pomáhají. Nehoní se za vidinou bohatství a moci, dokáží se vcítit do druhých, najít krásu v jejich nitru a podívat se na svět jejich očima. Přesně takoví jsou zaměstnanci charitní pečovatelské služby, kteří nejenže pečují od 7 do 22 hodin každý den o Vaše blízké, ale jsou ochotni pomáhat i ve svém volném čase. Pomáhat druhým je jejich přirozená vlastnost.

Proměna, již zítra 9.2. 2019 od 9 hodin, připojte se k nám

Když jsem se prvně setkala s naším seniorem, napadlo mě, že je potřeba jeho životní situaci posunout k lepšímu. Obrátila jsem se na kolektiv charitní pečovatelské služby, který mě s nadšením podpořil. Díky této partě skvělých lidí se může zítřejší proměna uskutečnit.

Pomozte lidem bez domova přečkat mrazy, díky Vám mohou snadněji přežít

Představte si, že je venku minus 10 stupňů Celsia, je vám zima, nemáte se kde vyspat, umýt, nemáte kam jít. Že je to děsivá představa? A právě toto jsou problémy, které řeší aktuálně lidé bez domova. Nebuďme k našim spoluobčanům lhostejní a pojďme jim pomoc.

Sousedské setkání městské části Portyč II.

Dovolujeme se Vás pozvat na sousedské setkání městské části Portyč II. Uskuteční se dne 13. 2. 2019 v 15:00 hodin v zasedací místnosti Českého červeného kříže, Čechova 454/11. Je určeno pro občany sídliště Portyč. Drobné občerstvení zajištěno. Těšíme se na Vás a Vaše názory. Bez Vaší účasti a zapojení nemůžeme jednat ve Váš prospěch, nemohou se věci posunout správným směrem.

Nepotřebné Věci Písek pomáhají

Nepotřebné věci Písek věnovaly Oblastní charitě Písek finanční dar 30 000 Kč na vytvoření zázemí domácí ošetřovatelské a pečovatelské služby.