K lidem v sociální krizi se neotáčíme zády, pomáháme jim

Když potkáte člověka, který má problém máte vždy na výběr – buď mu pomoci, nebo se k němu otočit zády. My jsme se rozhodli pro první volbu – pomáhat. Pomoc probíhá prostřednictvím Střediska pomoci, které je doplňující činností ke službě odborného sociálního poradenství.

Ředitel Tesca Písek předal dárky pro seniory

"Každý by měl pod stromečkem něco najít. Chtěli jsme prostřednictvím našeho projektu Strom splněných přání zpříjemnit Vánoce píseckým seniorům," řekl ředitel Tesca Písek Miroslav Karlík.

Kavárna Až na půdu opět pomáhala

Spacáky, deky, igelitové tašky či batohy od vás předali majitelé kavárny Až na půdu - Kateřina Dušková a Jan Štráfelda ředitelce Oblastní charity Písek Daně Vejšické.

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Tříkrálová sbírka 2019

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019 proběhne v Písku dne 2. 1. 2019 ve 14,30 hodin v kostele Narození Panny Marie.

Ježíšek seniorům dovezl dárky

Eva a Iva Keřková se rozhodly zpříjemnit našim starším spoluobčanům vánoční atmosféru a obdarovat je. Zorganizovaly sbírku, do níž se mohl zapojit každý z nás koupí drogistického zboží, cukrovinek, ponožek aj.

Seniorům děti zpívaly, hrály a předávaly dárky

Děti ze ZŠ J. K. Tyla v Písku připravily společně s paní Alenou Vlnovou seniorům opravdu nezapomenutelné dopoledne. Nejenže klientům dárky každoročně vyrábí, ale v letošním roce se rozhodly, že je chtějí příjít poznat osobně.

Adventní koncert Oblastní charity Písek

Adventní koncert se uskutečnil v sobotu 15. 12. 2018 od 14 hodin v kostele Narození Panny Marie, byl příležitostí k zastavení, rozjímání a ztišení se v předvánočním shonu. Barokní lavice byly zaplněny jak v hlavní chrámové lodi, tak i vedlejší. Vystoupil Pěvecký a chrámový sbor Velkobor pod vedením sbormistryně Mgr. Radky Kočí a Pěvecký spolek Prácheň z Horažďovic pod vedením MVDr. Stanislava Smítky.

Adventní zpívání v kostele Narození Panny Marie v Písku

Dnešního dne se uskutečnilo adventní zpívání Oblastní charity Písek, na němž účinkoval Babský sbor Horní Poříčí pod vedením Marcely Chocholové a Pěvecký sbor ZŠ J. K. Tyla pod vedením sbormistra Patrika Řediny.

Skřítci ochranáři půjdou do domovů seniorů

Paní Šárka Venclíková ze ZŠ T. G. Masaryka v Písku předala skřítky ochranáře, balíčky s levandulí a vánoční přání, která vyráběla s dětmi pro naše klienty domácí péče.

Tříkrálová sbírka 2019