Den otevřených dveří

V souvislosti se Dnem Charity proběhne dne 27. 9. 2018 od 10 do 14 hodin Den otevřených dveří. V našich prostorách Vám zaměstnanci představí naše služby a projekty. Navštívit nás můžete na adrese Bakaláře 43/6 a Budějovická 100, Písek. Součástí bude i drobné pohoštění.

Dne 27. 9. 2018 od 10 – 14 hodin se uskuteční v rámci celostátní kampaně Dne Charity v Oblastní charitě Písek Den otevřených dveří. Kampaně se konají většinou kolem svátku sv. Vincence z Pauly, který připadá na 27. září. Cílem je seznámit širokou veřejnost s činností a posláním charitních zařízení. Bude možno si prohlédnout tyto prostory – Bakaláře 43/6 a Budějovická 100, Písek. Na adrese Bakaláře 43/6 Vám představíme tyto služby: pečovatelskou, Oblastní poradnu Písek a Středisko materiální a potravinové pomoci. Na Budějovické ulici Vám představíme službu ošetřovatelskou, půjčovnu zdravotních a kompenzačních pomůcek a Dobrovolnické centrum Bonum.

Proč se slaví Den charit právě 27. září?

Den charity byl oficiálně vyhlášen 27. září 2008 na 71. plenárním zasedání České biskupské konference. V  tento den církev slaví památku sv. Vincence z Pauly, který byl francouzským knězem a  patronem všech katolických charitativních sdružení.

"Uvidíte, že láska je těžké břemeno, těžší než kotlík polévky a košík chleba. Ale vy si zachováte laskavost a úsměv. Nestačí dávat polévku a chleba. To dovedou i bohatí. Ale vy jste služebníci chudých. Oni jsou vaši páni – velmi citliví a nároční, jak poznáte. Vy je ale budete milovat, protože jen kvůli vaší lásce vám odpustí, že jim dáváte chleba“ Vincenc z Pauly.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vincenc_z_Pauly

Za Oblastní charitu Písek Bc. Martina Zachatová, DiS.

Den charity (4)