Pomozte lidem bez domova přečkat mrazy, díky Vám mohou snadněji přežít

Představte si, že je venku minus 10 stupňů Celsia, je vám zima, nemáte se kde vyspat, umýt, nemáte kam jít. Že je to děsivá představa? A právě toto jsou problémy, které řeší aktuálně lidé bez domova. Nebuďme k našim spoluobčanům lhostejní a pojďme jim pomoc.

Velké mrazy, které vládnou celému Česku v posledních dnech, nejsou pro lidi bez přístřeší příznivé, je pro ně důležitý dostatek jídla, teplé vrstvenéoblečení, dostatek spánku. Nepotřebují mnoho, pomoc jim můžete i částkou, která je pro Vás nepatrná, ale pro ně je často zdrojem přežití v třeskutých mrazech. Například nocleh v Noclehárně Města Písek stojí 30 Kč, teplá polévka 30 Kč. Rádi bychom také poděkovali paní, která darovala 500 Kč na ubytování pro lidi v nouzi.
Pomoc můžete předat osobně v Oblastní charitě Písek, Bakaláře 43/6, Písek, rádi se s Vámi setkáme, případně podáme bližší informace.

Buďme pozorní a vnímaví ke svým spoluobčanům, buďme solidární. Lidská solidarita nám dává víru, že svět je plný lidí, kteří umí pomáhat, umí podat pomocnou ruku. Pomoc můžeme jednou potřebovat i my sami.

„Jedním z nejkrásnějších zadostiučinění v životě je, že kdykoli se upřímně snažíme pomoci jinému, pomáháme i sami sobě.“ (Ralph Waldo Emerson)

Zdrojhttps://citaty.net/citaty-o-pomoci/

Autor: Martina Zachatová