Tříkrálová sbírka 2018 - výtěžek 131.819 Kč

Letošní výtěžek z Tříkrálové sbírky se stal rekordním. Vykoledovaná částka je 131.819 Kč.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Tříkrálová sbírka 2017 - Písecko

V první polovině ledna proběhla na Písecku, stejně jako po celé ČR, Tříkrálová sbírka. Se sbírkou nám letos pomáhalo více než 70 koledníků, díky kterým se Oblastní charitě Písek povedla vykoledovat rekordní částka 91.993,- Kč. DĚKUJEME!

Tři králové opět po roce vyrazí do ulic

Od 1. do 15. ledna proběhne celorepublikově tradiční Tříkrálová sbírka. Koledníky můžete potkat i v Písku a okolí. Kdy konkrétně koleda v Písku proběhne, na co bude výtěžek sbírky určen a další informace naleznete v následujícím článku.

V lednu proběhne již posedmnácté celostátní Tříkrálová sbírka

Tříkráloví koledníci. Snímek Lubomír Kotek

V první polovině ledna se v ulicích našich obcí a měst opět vyrojí koledníci, aby u prahů domácností, na chodnících či náměstích předali poselství o narození Božího syna. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a při tom poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity ČR. Výtěžek Tříkrálové sbírky 2017 bude tradičně určen na pomoc lidem, kteří si sami pomoci nedokáží, a to kvůli stáří, nemoci, hendikepu či sociální situaci.

Charita v Písku hledá dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku

Ve dnech 1. - 15. ledna se celorepublikově uskuteční již 17. ročník Tříkrálové sbírky. Oblastní charita Písek hledá dobrovolníky, kteří by s koledováním na Písecku pomohli.

Seznamte se s letošními vítězi soutěže o nejhezčí obrázek s Tříkrálovou tématikou

Soutěž již tradičně vyhlašujeme mezi koledníky Tříkrálové sbírky a na výherce letos opět čekaly pěkné ceny.

Tříkrálová sbírka na Písecku trhá rekordy

Počátkem ledna 2016 se vydali v mnoha městech a obcích České republiky na pouť dům od domu koledníci Tříkrálové sbírky Charity České republiky, aby zvěstovali radost i naději v to, že mezi námi stále ještě žije láska, porozumění a ochota nezištně pomáhat. A po šestnácté se k této radostné zvěsti přidali i tříkráloví koledníci Oblastní charity Písek. Spolu s poselstvím Boží lásky, dobra a klidu opět prosili o příspěvek na charitní dílo. A my již známe výsledky.

Známe výsledky fotografické soutěže

Přinášíme výsledky fotosoutěže Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi. Vítězné obrázky najdete v tomto článku.

Kardinál Duka poděkoval dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky

Kardinál Dominik Duka poděkoval dárcům a koledníkům TKS 2015.

Upřímný dík za organizaci letošní Tříkrálové sbírky vyjádřil kardinál Dominik Duka v dopise, zaslaném řediteli Charity ČR Lukáši Curylovi. „Má poděkování patří všem, kteří se svým darem na této sbírce podíleli, ale i těm, kteří její přípravě a průběhu věnovali svůj čas a energii.“