Poděkování všem, kteří nás teď podporují
24. března 2020 Jak nám pomáháte

Poděkování všem, kteří nás teď podporují

Za Oblastní charitu Písek bychom rádi poděkovali všem, kteří nám v současné nelehké situaci pomáhají a podporují nás.

Stejně jako většina ostatních poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb se i Oblastní charita Písek potýká s nedostatkem ochranných pomůcek. Přitom naše sestřičky a pečovatelky denně docházejí do domácností klientů, kteří z pohledu nákazy koronavirem spadají do té nejzranitelnější a nejrizikovější skupiny. Našimi klienty jsou především senioři a lidé s chronickými nemocemi. Je naší prioritou, abychom před nákazou ochránili své zaměstnance a také naše klienty.

Sestřičky i pečovatelky denně potřebují velké množství ochranných pomůcek, jako jsou rukavice, dezinfekce a roušky. Bohužel je jich momentálně nedostatek, hlavně roušek. Proto nás velice těší obrovská vlna solidarity, která se zvedla po celé České republice.

Děkujeme všem, kteří nám roušky ušili, věnovali látky na roušky nebo jiný ochranný materiál, jako např. rukavice.

rouškyZa ušití roušek děkujeme: paní Evě Černé, paní Janě Šenfeld, paní Bajerové, paní Nevřelové, paní Šťáhlavské, paní Dubské, paní Redle, paní Aleně Vlnové, paní Lence Kropáčkové, paní Radce Velické z Nepotřebných věcí, paní Veronice Pořízkové, paní Medkové a dalším.

Za darování látek na ušití roušek děkujeme paní Černé ze Second Hand Gallery v Písku. Panu Jiřímu Černému děkujeme za darování jednorázových roušek.

Hospic Athelas je kontaktním místem pro sběr ušitých roušek pro organizace na Písecku, které provozují zdravotní a socialní služby. Do tzv. RouškoBoxu mohou lidé donést doma ušité roušky a Athelas je pak předává dál. Moc děkujeme všem, kteří do Athelasu roušky nosí a Athelasu děkujeme, že na nás nezapomněl a roušky nám dle našich potřeb přadává. Děkujeme i za dávku jednorázových rukavic.

Pan místostarosta Ing. Petr Hladík nám předal roušky, které našila vietnamská komunita žijící v Písku. Děkujeme!

Mile nás překvapil také ředitel Diecézní charity České Budějovice pan Mag. Jiří Kohout, který nám osobně dovezl roušky našité českobudějovickými dobrovolníky. Přivezl nám  i ochranné brýle, za které rovněž děkujeme. Zároveň neopomněl popřát dostatek sil a odhodlání čelit aktuálním výzvám. Děkujeme za podporu a osobní předání.

Velmi si vážíme projevené podpory a solidarity. Potáhneme-li všichni za jeden provaz, budeme-li ohleduplní a všímaví k druhým, budeme-li dodržovat všechna nezbytná opatření, pak vše špatné určitě brzy překonáme.