Pobočka Písek

V důsledku sloučení menších Charit má Charita Písek své pobočky ve třech obcích: v Písku, Milevsku a Veselíčku. Hlavní sídlo Charity Písek naleznete na adrese Soukenická 161, 397 01 Písek (v průběhu ledna bude probíhat stěhování z původního sídla na Bakalářích). V hlavní budově sídlí vedení organizace, administrativa a služby: Oblastní poradna Písek, Středisko materiální pomoci a Dobrovolnické centrum Bonum.

Středisko domácí péče naleznete na adrese Budějovická 1962, 397 01 Písek. Zde jsou pohromadě všchny služby určené seniorům, lidem nemocným a se zdravotním handicapem.

Středisko domácí péče

Domácí zdravotní péče

Zdravotní péče poskytovaná na základě doporučení praktického nebo ošetřujícího lékaře v domácím prostředí klienta.

Pečovatelská služba

Terénní sociální služba určená lidem se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení.

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Půjčujeme kompenzační a zdravotnické pomůcky klientům Charity i veřejnosti.

Hlavní budova v Soukenické ulici

Oblastní poradna Písek

Poradna  poskytuje bezplatnou a nestrannou pomoc osobám, které se dostaly do obtížné životní situace a nejsou schopny ji řešit svými vlastními silami.

Středisko pomoci

Středisko pomoci pomáhá prostřednistvím materiální a potravinové pomoci lidem v nouzi, pomáhá osamělým seniorům, rodičům samoživitelům, rodinám v krizi nebo osobám bez přístřeší a v hmotné nouzi.

Dobrovolnické centrum

Dobrovolnické centrum vyhledává, sdružuje a smluvně zaštiťuje dobrovolníky a koordinuje jejich práci ve městě Písek a okolí.

Mirovické centrum pomoci a podpory

Aktivita Sdílený sociální pracovník pro obce správního obvodu města Mirovice je zaměřena zlepšení nepříznivé životní situace cílové skupiny s maximální využitím zdrojů pomoci dané lokality, včetně dobrovolné vzájemné výpomoci osob.

Klub seniorů

Klub je střediskem volného času seniorů. Slouží pro zájmovou, vzdělávací společenskou a kulturní činnost seniorů žijících na území města Mirovic a jeho správním obvodu.