Tříkrálová sbírka 2019 - výsledky skupin

Zveřejňujeme výsledky Tříkrálové sbírky 2019 za jednotlivé skupiny a celkovou částku.

Více naleznete níže.

Tříkrálová sbírka 2019 - rozpečetění

K dnešnímu dni byly rozpečetěny pokladničky z Tříkrálové sbírky 2019. Výtěžek byl tento rok opravdu mimořádný - 171 951 Kč. Děkujeme vám všem.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku 2019

Ředitelka Dana Vejšická dnes poděkovala Markétě Chládkové, koordinátorce Tříkrálové sbírky 2019 za letošní skvělé výsledky.

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Tříkrálová sbírka 2019

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019 proběhne v Písku dne 2. 1. 2019 ve 14,30 hodin v kostele Narození Panny Marie.

Tříkrálová sbírka 2018 - výtěžek 131.819 Kč

Letošní výtěžek z Tříkrálové sbírky se stal rekordním. Vykoledovaná částka je 131.819 Kč.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Tříkrálová sbírka 2017 - Písecko

V první polovině ledna proběhla na Písecku, stejně jako po celé ČR, Tříkrálová sbírka. Se sbírkou nám letos pomáhalo více než 70 koledníků, díky kterým se Oblastní charitě Písek povedla vykoledovat rekordní částka 91.993,- Kč. DĚKUJEME!

Tři králové opět po roce vyrazí do ulic

Od 1. do 15. ledna proběhne celorepublikově tradiční Tříkrálová sbírka. Koledníky můžete potkat i v Písku a okolí. Kdy konkrétně koleda v Písku proběhne, na co bude výtěžek sbírky určen a další informace naleznete v následujícím článku.

V lednu proběhne již posedmnácté celostátní Tříkrálová sbírka

Tříkráloví koledníci. Snímek Lubomír Kotek

V první polovině ledna se v ulicích našich obcí a měst opět vyrojí koledníci, aby u prahů domácností, na chodnících či náměstích předali poselství o narození Božího syna. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a při tom poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity ČR. Výtěžek Tříkrálové sbírky 2017 bude tradičně určen na pomoc lidem, kteří si sami pomoci nedokáží, a to kvůli stáří, nemoci, hendikepu či sociální situaci.

Tříkrálová sbírka 2019