Naši pomoc uprchlíkům podpořil Výbor dobré vůle Zobrazit fotogalerii
23. listopadu 2022 Z Charity Písek

Naši pomoc uprchlíkům podpořil Výbor dobré vůle

Děkujeme Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové, že nás podpořil i v rámci Fondu podpory organizací pečujících o uprchlíky z Ukrajiny.

V rámci projektu Charity Písek na podporu lidí z Ukrajiny, který byl finančně podpořen Výborem dobré vůle, byla zřízena pracovní pozice koordinátora dobrovolníků, kteří pomáhali ukrajinským uprchlíkům.

Dobrovolníci odvedli na Písecku, ale i celorepublikově obrovský kus práce. Pomáhali všude, kde bylo třeba, od tlumočení, výdeje humanitární pomoci, až po montáž nábytku a stěhování. Aby toto všechno mohlo fungovat, musel zde být někdo, kdo by s dobrovolníky pracoval, jejich činnost koordinoval a konkrétně směřoval na potřebná místa a k potřebným lidem. A právě takovou pracovní pozici jsme mohli operativně vytvořit díky podpoře Výboru dobré vůle.

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, jako jedna z prvních organizací, zareagovala na válku na Ukrajině a zřídila fond na podporu uprchlíků z Ukrajiny. Děkujeme, že jste naší oporou v nelehkých situacích.

Zároveň děkujeme všem dobrovolníkům, kteří v době, kdy to bylo nejvíce třeba, všeho zanechali a aktivně se zapojili do pomoci. Dobrovolníci nám při ukrajinsko-uprchlické krizi opět dokázali, jak jsou důležití a jak obrovským přínosem pro společnost jsou.

VDV-logo-2017